HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 4:3

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2.000

Sodniki: Bulovec, Bärnthaler, Ofner, Režek

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Sodja U., Čimžar, Bašič, Magovac, Tavželj, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Stojan, Logar, Alagič, Glavič, Jezovšek, Pem, Planko, Šturm, Sodja J., Svetina, Seršen, Kraiger

Strelci: 1:0 Čimžar (Bašič, Glavič, 11′, PP1), 1:1 Koren (Hebar, 18′), 2:1 Piispanen (Magovac, 21′), 3:1 Tomaževič (Čimžar, Tavželj, 27′), 4:1 Magovac (Čimžar, Sodja U., 41′), 4:2 Hebar (Svete, Rajsar, 47′), 4:3 Chvatal (Hebar, Rajsar, 55′)

Streli na gol: Jesenice 34, Olimpija 33

Kazenske minute: Jesenice 8, Olimpija 8

 

Za mnoge navijače že težko pričakovano četrtfinale se je pričelo z včerajšnjim derbijem, ki je bil odigran v dvorani Podmežakla. Železarje je prišlo podpirat kar lepo število navijačev, ki pa na koncu niso bili razočarani. Tekmo je odprl mladi judoist Tim Pahor, ki se je predstavil jeseniški publiki in vrgel prvi plošček. Kljub začetni nervozi smo v prvi tretjini lahko spremljali lep hokej, nekoliko večjo pobudo pa so vendarle imeli Železarji. Ti so prvi tudi zadeli. Pisala se je 11. minuta, ko so imeli Železarji igralca več na ledu. Pred vratarjem Kristanom se je najbolje znašel Čimžar in s prvim zadetkom v končnici razveselil številne navijače. Hokejisti Olimpije so kljub zaostanku uspeli nekajkrat resno ogroziti vrata Jeseničanov, vendar jim ni uspelo premagati zanesljivega vratarja Saundersa. V 18. minuti tekme je plošček v napadalni tretjini izgubil Glavič, do njega je prišel Hebar in hitro oddrvel v protinapad ter z lepo podajo zaposlil Korena, kateremu ni bilo težko zadeti in rezultat izenačiti na 1:1.

Drugo tretjino so domači hokejisti pričeli odlično. Veliko napako vratarja Kristana je izkoristil Piispanen in svojo ekipo popeljal v novo vodstvo. Le nekaj minut kasneje se je pred vratarjem Kristanom znašel Tomaževič, streljal nekoliko s strani in zadel ter prednost Železarjev še povišal. Tudi hokejisti Olimpije so bili kar nekajkrat nevarni. Vratnica Selana je nakazovala, da se gostje ne nameravajo predati. Zadnja tretjina se je komajda dobro pričela in že so domači hokejisti zopet zadeli. Lepo podajo Čimžarja je tokrat izkoristil Magovac. Vodstvo s tremi zadetki je zagotovo lepa prednost, vendar pa tekme še ni bilo konec. Hokejisti Olimpije so z vztrajnostjo in z nekaj športne sreče do konca tekme uspeli zadeti kar dvakrat. S tem so poskrbeli za napeto končnico tekme. Železarji so vse napade Olimpije vendarle ubranili in zmaga je zasluženo ostala doma.

Železarji so v zmagah povedli z 1:0, naslednja tekma pa bo v četrtek v dvorani Tivoli. Včerajšnja tekma je pokazala, da tekme z Olimpijo ne bodo lahke, zagotovo pa bodo zelo napete. Vabljeni tudi v Tivoli, da podprete naše šampione!