V nedavnem intervjuju je glavni trener Železarjev Mitja Šivic povedal, da bo v prihajajoči sezoni ekipa pomlajena, še vedno pa bi si želel imeti nekaj igralcev, ki prinesejo neko dodano vrednost. Eden izmed takšnih je ravno Andrej Hebar. Ta 34 – letni napadalec je nazadnje igral za madžarsko ekipo UTE, za katero je na 56 tekmah dosegel 46 točk (24 zadetkov, 22 asistenc). Z njegovim prihodom bo ekipa pridobila hokejista, ki ima ogromno izkušenj tako z igranjem v tujini, kot tudi z igranjem v slovenski reprezentanci.

Andrej Hebar, napadalec HDD Sij Acroni Jesenice: “Po zadnji sezoni, ki sem jo odigral v tujini, sem imel željo po vrnitvi domov. Za prihod na Jesenice sem se odločil predvsem zaradi velikega izziva. Ker sem tukaj v preteklosti že igral, vem kako je igrati na Jesenicah. Vem, da so vedno imele in še vedno imajo najboljše navijače. Upam, da nas bodo podprli in hodili na tekme v čim večjem številu. Moj cilj v letošnji sezoni pa je, da ekipi pomagam do čim več zmag. Vsako tekmo bom dal vse od sebe. Veselim pa se tudi igranja pod taktirko trenerja Šivica.”

Mitja Šivic, glavni trener HDD Sij Acroni Jesenice: “Andrej Hebar v našo ekipo prinaša predvsem izkušnje. Ima 134 reprezentačnih tekem, s slovensko reprezentanco je bil tudi na zadnjem SP. Gre za odličnega drsalca, ki zna igrati agresivno in zaključevati akcije. Za ekipo bo zagotovo dodana vrednost. Zelo me veseli, da je bil pripravljen sprejeti našo ponudbo in se že veselim sodelovanja z njim. Zagotovo pa nam bo veliko prinesel tako na ledu, kot v garderobi, saj gre za tipičnega ekipnega igralca, ki zna poskrbeti za odlično atmosfero, kar pa je v modernem športu zelo pomembno.”