V zadnjih nekaj mesecih so se nad jeseniškim hokejem zopet pojavili črni oblaki, ki so napovedovali nov, žalosten konec kluba, ki je v vsej svoji zgodovini obstoja v tujino izstrelil kar nekaj odličnih hokejistov, ki so tvorili tudi osrčje slovenske hokejske reprezentance. Z veseljem sporočamo, da je v zadnjem mesecu dni, po nešteto sestankih in pogovorih, vendarle zmagal razum. Članska ekipa HDD Sij Acroni Jesenice se je tudi v prihajajoči sezoni prijavila tako v Alpsko ligo, kot tudi v državno prvenstvo in pokal Slovenije. 

Bo pa ekipa zagotovo deležna nekaj sprememb in bo temeljila na domačih, slovenskih igralcih, ki igrajo tako doma kot tudi v tujini. Trenutno smo v fazi iskanja trenerja, ki bo to mlado, nadarjeno in hokeja željno generacijo oblikoval v odlične hokejiste, ki bodo v prihodnosti zopet v ponos jeseniškemu hokeju. Ravno tako pa se še vedno iščejo nov predsednik in novi partnerji oziroma pokrovitelji, ki bi skupaj z nami tvorili pozitivno zgodbo tudi v prihodnje. 

Obenem pa upamo in si želimo, da bi tudi prebivalci Jesenic in okolice v prihajajoči sezoni z nakupom vstopnic podprli naš ponos mesta. Bil bi že čas, da se z večjim obiskom naše prelepe dvorane Podmežakla pokaže, da so Jesenice še vedno hokejsko mesto. Ekipo Jesenic je pred kratkim že zapustil napadalec Luka Kalan, ki bo svojo kariero nadaljeval na Poljskem, Luka Bašič pa se je odločil, da bo drsalke obesil na klin. Obema želimo veliko sreče, v prihodnjih dneh pa vas bomo obvestili o vseh novostih.