Glavni trener Železarjev v sezoni 2019/2020 je postal Mitja Šivic. Ta 39 – letni strokovnjak je od sezone 2015/2016, potem ko je na trenerskem stolčku med sezono zamenjal Francoisa Dusseauja, vodil francosko ekipo Lyon. Kljub enemu izmed najmanjših proračunov v ligi, je to ekipo kar dvakrat popeljal do četrfinala francoskega prvenstva, največji uspeh pa je dosegel v sezoni 2017/2018, ko je s svojimi varovanci osvojil francoski pokal. V sezoni 2018/2019 pa jih je vodil tudi na Kontinentalnem pokalu. Mitja je v svojih igralskih časih slovel kot odličen hokejist. Večino svoje hokejske kariere je preživel v dresu Olimpije, pred sezono 2007/2008 pa je prestopil v francoski klub Briancon. V Franciji je preživel kar 12 let, sedaj pa se vrača domov. 

Mitja Šivic: “Po 12 letih smo se z družino odločili, da pridemo domov. Imel sem kar nekaj zanimiv ponudb iz Francije, a je prevladala naša želja po vrnitvi domov. Razmišljal sem tudi, da bi v hokeju ostal v malo drugačni vlogi, a me je Anže Pogačar s svojo zgodbo prepričal. Moram reči, da so mi bile Jesenice vedno nek magnet. Na žalost nikoli nisem dobil možnosti za igranje v rdečem dresu, a vsi vemo kaj Jesenice pomenijo v športu. Kljub temu, da časi niso najbolj rožnati, mi vodenje takega kluba predstavlja zelo velik izziv. Predvsem pa mi izziv predstavlja dejstvo, da bom imel v ekipi kup mladih, talentiranih fantov, s katerimi se veselim delati. Poskušal bom predvsem individualno izboljšati te fante, saj verjamem, da če so igralci individualno boljši, potem je boljša tudi ekipa. Zelo sem vesel in ponosen, da prevzemam tak klub, kot je HDD Sij Acroni Jesenice. Z vsemi osvojenimi naslovi in zgodovino res nekaj pomenijo v slovenskem športu. Ob tej priložnosti vabim tudi vse navijače, da podprejo to mlado ekipo, saj pravi navijač podpira ekipo in ne igralce ter ligo, v kateri moštvo igra.”

Anže Pogačar, predsednik HDD Sij Acroni Jesenice: “Veseli me, da nam je uspelo na mestu glavnega trenerja in športnega direktorja ekipi pripeljati delavnega in motiviranega strokovnjaka, ki je v zadnjih 12. letih kot igralec in kot trener izkušnje nabiral v tujini. Ker mu trdo delo ni tuje, vodenje naše mlade ekipe pa mu predstavlja izziv, verjamem, da je za nas prava izbira. Želim mu obilo uspeha in sreče v novi sezoni.”

Mitja, dobrodošel na Jesenicah!