HDD Sij Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe 3:2
(po podaljšku)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2.300

Sodniki: Durchner, Lazzeri, Rigoni, Bärnthaler

Kazenske minute: Jesenice 4, Pustertal 8
Streli na gol: Jesenice 40, Pustertal 24

Strelci:
0:1 Traversa (Corbett, Andergassen, PP1, 27′)
0:2 Corbett (Helfer, Oberrauch, PP1, 42′)
1:2 Brus (Glavič, Svetina, 47′)
2:2 Paradis (Tavželj, Rodman, PP1, 51′)
3:2 Rodman (Tomaževič, Paradis, 62′)

Po prvem, nekoliko nesrečnem polfinalnem porazu v Brunicu so bili Železarji odločeni, da pred svojimi navijači serijo izenačijo. V ekipo se je po nekaj tedenski odsotnosti vrnil napadalec Tadej Čimžar. V vratih sta znova pričela oba najboljša vratarja v končnici, Colin Furlong in Matt Climie. Dobra igra v prvi tretjini in številni streli na vrata gostov so dali slutiti, da se obeta večer poln dobrega hokeja. A kar smo doživeli v nadaljevanju, ni pričakoval nihče. V prvih dvajsetih minutah so Železarji dodobra ogreli nasprotnega vratarja. Lepe priložnosti so si priigrali Brus, Gagnon in Pem, a je Furlong svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V drugi tretjini je igra jeseniških hokejistov nekoliko padla. V 26. minuti so sodniki zaradi grobosti izključili Gagnona, gostje pa so imeli 2 minuti na ledu igralca več. Po strelu Corbetta je plošček v gol preusmeril Traversa in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Kljub zaostanku so Jeseničani na krilih svojih navijačev poskušali rezultat izenačiti, a jim igra nikakor ni stekla. V vratih Železarjev se je z nekaj odličnimi obrambami izkazal tudi Matt Climie, ki iz tekme v tekmo dokazuje, da gre za odlično okrepitev. Po 40. minutah igre so se jeseniški hokejisti znašli v zaostanku, soočeni s težko nalogo rezultat spreobrniti. Podobno kot druga, se tudi zadnja tretjina ni pričela po željah Jeseničanov. Gostje so si zopet priigrali prednost igralca več in še enkrat zadeli. Tako navijači, kot tudi domači hokejisti se niso predali in kar je sledilo v naslednjih minutah lahko mirno označimo kot epski preobrat na ledu. Najprej je bil pred vratarjem Furlongom najbolj vztrajen Miha Brus, ki je rezultat znižal na 1:2, nekaj minut kasneje pa je s pravim projektilom rezultat izenačil še Paradis in poskrbel za neverjetno navdušenje navijačev na tribunah Podmežakle. Rezultat se do konca 60. minut ni spremenil in sledil je podaljšek, ki so ga Jeseničani pričeli silovito in napadalno. V 62. minuti je za golom plošček prejel Tomaževič in podal do Rodmana, ta pa je z natančnim strelom pod prečko poskrbel za neverjeten preobrat in zmago. Veselje na ledu in na tribunah je bilo nepopisno, Železarji pa so še enkrat več dokazali, da v jeseniški garderobi vlada povezanost in borba do konca.

Serija se sedaj zopet seli v Brunico. Tretja polfinalna tekma bo odigrana v petek ob 20. uri, z morebitno zmago pa si bodo Železarji na stežaj odprli vrata v finale Alpske hokejske lige.