Alpska hokejska liga, Brunico

HC Pustertal – HDD SIJ Acroni Jesenice 3:4

Kazenske minute: Pustertal 7, Jesenice 11
Streli na gol: Pustertal 25, Jesenice 36

1:0 Hofer A. (Hofer R., Conci, PP1, 2′)
1:1 Šturm (Grahut, Kočar, 33′)
1:2 Rajsar (Ankerst, Urukalo, 34′)
1:3 Rajsar (Grahut, Ankerst, 35′)
2:3 Hofer A. (Hofer R., Carozza, PP1, 38′)
3:3 Hofer R. (Hofer A., Carozza, PP1, 39′)
3:4 Djumić (Tomaževič, Tavželj, PP1, 56′)

V Alpski ligi so ekipe odigrale še zadnje tekme pred pričetkom končnice. Že pred pričetkom obračunov je bilo jasno, da se bosta ekipam Olimpije, Pustertala, Cortine, Asiaga, Rittna in Jesenicam v končnici pridružila še Feldkirch in druga ekipa Salzburga. Jeseniško moštvo je v Brunico pripotovalo z le 5 branilci, zato sta mesto v obrambi zasedla U. Sodja in Glavič. Manjkali so Crnović, Poklukar in Stojan. Železarji pred tekmo niso imeli kaj zgubiti, zato so lahko igrali povsem neobremenjeno. V prvi tretjini so bili domači hokejisti nekoliko boljši nasprotnik. Zapretili so že v prvem napadu, strel Hoferja pa je vratarja Kogovška samo ogrel. Kmalu za tem se je na kazenski klopi zaradi prekrška znašel Svetina, njegovi soigralci pa so se znašli z igralcem manj na ledu. Da je Pustertal zelo dober v igri z igralcem več, so dokazali tudi na današnji tekmi. Prvo priložnost so izkoristili v 2. minuti tekme, ko je s strelom od daleč Kogovška premagal A. Hofer. V nadaljevanju so tudi Jeseničani nekajkrat zapretili, še najbližje zadetku je bil v 8. minuti tekme Hebar, njegov strel pa je ustavila vratnica.

Druga tretjina je bila s strani jeseniške ekipe veliko boljša. Pripravili so si več priložnosti za zadetek, več so tudi streljali na gol in drsali. Do izenačenja so prišli v 33. minuti, ko je vratarja Furlonga premagal Šturm. S tem zadetkom je svojim soigralcem dal krila, ti pa so v naslednjih dveh minutah zadeli še dvakrat. Obakrat je bil strelec Rajsar. Domači hokejisti so se kar naenkrat znašli v visokem zaostanku. V 38. minuti so sodniki za kar 4 minute zaradi naleta s kolenom izključili Grahuta. Zaradi prekrška, ki ga je storil se je nanj spravil igralec Pustertala Pace, Šturm pa je svojega soigralca poskušal ubraniti. Oba vročekrvneža sta prejela po 5 minut kazni zaradi pretepa. Pustertal pa je zopet izkoristil prednost igralca več na ledu. Najprej je plošček v mrežo poslal A. Hofer, nekaj sekund kasneje, tik pred koncem druge tretjine pa še R. Hofer. Domača ekipa je bila v zadnji tretjini morda v nekoliko večji psihološki prednosti, vendar se trmasti Jeseničani nikakor niso predali. Tako Kogovšek, kot tudi Furlong sta se v zadnji tretjini zelo izkazala. V 48. minuti je McNally lepo preigral obrambo Jesenic, na koncu pa mu je zmanjkalo moči za bolj natančen strel. Bolj se je tekma bližala koncu, bolj so pritiskali tudi Železarji. Zmagoviti zadetek so dosegli v 56. minuti, ko so imeli na ledu igralca več. Po strelu Djumića se je plošček od enega izmed branilcev Pustertala odbil v gol. V zadnjih minutah tekme je vratar Furlong zapustil svoja vrata, na led pa je prišel še šesti napadalec domače ekipe. Obramba s Kogovškom na čelu je zdržala pritisk, Pustertal pa je kljub porazu ohranil prvo mesto v razigravanju.

Naša ekipa si je s to veliko zmago priborila odlično izhodišče pred pričetkom četrfinalnih bojev. V soboto se bo v domači dvorani pričela končnica, nasprotnik pa bo znan v četrtek dopoldan.