Sestava jeseniškega moštva se nadaljuje in skorajda vsakodnevno se pojavljajo novice o novih podaljšanjih pogodb. Medtem, ko smo včeraj pisali o podpisu pogodbe z Andrejem Hebarjem, danes objavljamo podaljšanje pogodb novih treh hokejistov. To so Urban Sodja, Jaka Šturm in Gašper Korošec. 

Urban Sodja je skozi svojo celotno hokejsko kariero član Jesenic. Barve rdečega dresa je zastopal tudi v ligi INL, v kateri je bil točkovno zelo uspešen. Z dobrimi predstavami si je priboril tudi mesto med ekipo, ki je v sezoni 2016/2017 prvič nastopila v Alpski ligi. Do danes je ta visokorasli napadalec v tej ligi zbral že 144 nastopov, dosegel pa je 62 točk. Novo priložnost za dokazovanje v jeseniškem dresu pa bo dobil tudi Jaka Šturm. Ta 20 – letni napadalec je v lanski sezoni za člansko ekipo odigral samo 16 tekem in dosegel en zadetek. Bolj uspešen je bil v  ligi EBYSL, ko je za ekipo HD Hidria mladi odigral 26 tekem in dosegel 34 točk. Obrambno vrsto Železarjev pa bo dopolnil tudi mladi, 20 – letni Gašper Korošec. Kljub svoji mladosti, bo dobil v prihajajoči sezoni pod taktirko Mitje Šivica nekoliko več priložnosti za dokazovanje. 

Ker se približujejo skupne priprave, pričakujemo v prihajajočih dneh še nekaj podaljšanj pogodb, v zaključni fazi pa so tudi pogajanja še z enim slovenskim branilcem.