Hokejska sezona je že dodobra v teku, Železarji pa imajo polne roke dela tudi izven ledenih ploskev. V mesecu oktobru smo sodelovali v akciji osveščanja proti boju raka na dojkah, november pa je mesec, ki je po celem svetu poznan kot mesec, v katerem si številni moški, med njimi tudi športniki, puščajo brke. Namen tako imenovanega Movembra je ozaveščanje o moških zdravstvenih težavah, predvsem raku na prostati ter modih in spodbuja moške, da si 30 novembrskih dni puščajo rasti brke in s tem poskušajo spremeniti podobo zdravja moških. Ker tudi v našem klubu želimo opozoriti na zdravstvene težave moškega dela populacije, smo se odločili, da se skupaj z našim generalnim pokroviteljem SIJ Acroni pod sloganom »Z Železarji v Movember« priključimo tej svetovno razširjeni akciji.

Za rakom po celem svetu letno zboli več kot 12 milijonov ljudi, pri čemer je rak prostate najpogostejša diagnosticirana oblika raka pri moških. Z našo skupno akcijo želimo opozoriti vse, ki se spopadajo s to boleznijo, da je z jekleno voljo mogoče prebroditi vsakršne ovire, ki nam jih življenje postavi.

Skozi celoten mesec november bomo spremljali napredek rasti brkov naših igralcev Hebarja, Tavžlja, Glaviča, U. Sodje in Ankersta. Vsako nedeljo bomo objavili slike, zadnjo nedeljo v mesecu pa boste imeli navijači možnost sodelovati v naši nagradni igri, v kateri boste izbrali »Naj železarske brke«. Zmagovalec bo prejel dve vstopnici za eno izmed domačih tekem naših hokejistov in kapo jeklena volja. Na vsaki domači tekmi pa bomo akcijo poskušali še bolj približati vsem našim navijačem, in sicer tako, da se boste imeli pred in med samo tekmo priložnost slikati s posebnim okvirjem in brki. Sliko boste potem lahko delili na vaših družbenih omrežjih in nam tako pomagali pri ozaveščanju o bolezni moških.

Dobrodošli v dvorani Podmežakla!