HC Pustertal Wölfe – HDD Sij Acroni Jesenice 0:1
Rienzstadion, gledalcev 2.070

Sodniki: Bulovec, Bergant, Virta, De Zordo

Kazenske minute: Pustertal 14, Jesenice 12
Streli na gol: Pustertal 31, Jesenice 19

Strelci:
0:1 Tavželj (Pance, Bašič, PP1, 59′)

Po sredini veliki zmagi v domači dvorani, se je polfinalna serija zopet preselila v Brunico. Najboljša ekipa rednega dela Alpske lige je na domačem ledu izgubila samo enkrat, Železarji pa so šli v tekmo odločeni, da z zmago naredijo velik korak k finalu. Po začetnem pritisku jeseniških hokejistov so domači kmalu vzpostavili ravnotežje in z agresivno igro prisilili Železarje k igri v svoji obrambni tretjini. Svoje delo v vratih sta odlično opravila oba vratarja. Da gre resnično za tekmo končnice, smo lahko videli po številnih prerivanjih in močnih naletih na ogrado. Malo pred koncem prve tretjine se je pred jeseniškim golom med Gagnonom in Bergerjem zaiskrilo. Oba sta dobila 2+2 minuti kazni zaradi grobosti. 

Tudi v drugi tretjini so bili jeseniški hokejisti nekoliko v podrejenem položaju. Več strelov na gol so imeli domači hokejisti, ki so na krilih svojih navijačev iskali prvi zadetek. To pa jim je preprečeval odlični Matt Climie, ki je na koncu tekme zbral kar 31 obramb. Obe ekipi sta z izredno disciplinirano igro prikazali lep hokej. Ko tudi po 40. odigranih minutah nismo videli zadetka, sta v zadnji tretjini obe ekipi pričeli napadalno. Jeseničani so si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti, prav tako domačini. Matt Climie je zaustavil samostojni prodor Traverse, nekaj minut pred koncem tekme pa je bilo pred jeseniškimi vrati znova vroče, a je obramba zdržala. Ko so se že vsi navijači v dvorani pripravljali na morebiten podaljšek, pa je prišla 59. minuta. Po izključitvi Traverse, so imeli Železarji na ledu igralca več. Po podaji Panceta je kapetan Tavželj streljal z modre črte, plošček pa je mimo domačih branilcev in vratarja Furlonga končal v mreži. Dvorana v Brunicu je obmolknila, slišati pa je bilo glasne vzklike jeseniških navijačev, ki so po koncu tekme pozdravili svoje ljubljence. 

Serija se tako ponovno seli na Jesenice, v nedeljo ob 19h pa bodo imeli jeseniški hokejisti zaključni plošček za uvrstitev v finale, kamor se je po včerajšnji zmagi nad Lustenauom že uvrstila Olimpija. Zdaj ni več izgovorov, v nedeljo bo NAPOLNJENA dvorana Podmežakla strah in trepet gostujočih hokejistov. Se vidimo!