Alpska liga, Hala Tivoli

HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:3
(kazenski streli)

Kazenske minute: Olimpija 16, Jesenice 12
Streli na gol: Olimpija 34, Jesenice 29

0:1 Hebar (Tavželj, PP1, 2′)
1:1 Simšič (Mušič, Svete, 26′)
2:1 Mušič (Koren, 29′)
2:2 Šturm (J. Sodja, 36′)
2:3 Primožič (Djumić, 49′)
3:3 Zorko (Mušič, Koren, PP1, 59′)
4:3 Čepon (KS, 65′)

Pred prvim derbijem v letošnji izvedbi Alpske lige se je ob 16. uri pričel tako imenovani derbi legend, na katerem so zaigrali nekdanji igralci Jesenic in Olimpije. Tekma se je končala s prijateljskim rezultatom 3:3. Sledil pa je tudi derbi, ki je navijačem obeh ekip ponudil veliko. Zadetke, preobrate ter tudi nekaj boksarskih vložkov. Železarji so tekmo sicer pričeli silovito. Domače hokejiste so v prvih nekaj minutah stisnili v njihovi obrambni tretjini, pritisk pa se jim je obrestoval že v 2. minuti tekme. Potem, ko je Logar na kazenski klopi služil kazen, je prvi zadetek na tekmi dosegel Hebar. V 5. minuti smo videli tudi manjši pretep. Na Hebarja sta skočila kar dva hokejista Olimpije, sodnik pa je izključil kar 5 igralcev obeh ekip. Jeseničani niso popuščali, z visokim ritmom so igralce Olimpije silili v napake ter prekrške. V prvi tretjini bi Železarji svoje vodstvo lahko še povišali, a je Hebarju nov zadetek preprečila vratnica. 

V drugi tretjini so domači hokejisti vendarle odgovorili na pritisk Jeseničanov. V razmaku treh minut so prišli celo do prvega vodstva na tekmi. Trener Šivic je po naletu domačih vzel 30 sekund odmora, s tem pa je svojim varovancem ponudil prepotreben počitek. V nadaljevanju so Železarji vendarle zaigrali bolje, v 36. minuti pa so rezultat izenačili. Akcijo je pričel Jaka Sodja, ki je plošček podal pred vrata, ta pa se je odbil naravnost na palico Šturma. Mladi napadalec je tako dosegel še svoj tretji zadetek v letošnji sezoni. Kar nekajkrat sta se izkazala tudi oba vratarja, še posebej Avsenik, ki je z obrambami svojo ekipo držal v igri. Tekla je 49. minuta tekme, ko so Jeseničani po navidez nenevarni akciji zopet povedli. Lepo podajo Djumića je izkoristil Primožič. Žan je tako dosegel svoj krstni zadetek v letošnji Alpski ligi. Ko je že kazalo, da bodo jeseniški hokejisti iz Tivolija odnesli vse 3 točke, so imeli minuto pred koncem tekme domači hokejisti še eno priložnost z igralcem več. Iz vrat je trener Polončič vzel še vratarja Usa, tako da je bilo razmerje na ledu 4 proti 6. Tvegana poteza se mu je izplačala, saj so hokejisti Olimpije izenačili in uspeli izsiliti podaljšek. 

V podaljšku pa so Jeseničani le stežka prišli do ploščka, domači pa so kar nekajkrat prišli do priložnosti, a se je izkazal Avsenik. Ko po petih minutah podaljška nismo dobili zmagovalca, so sledili kazenski streli. Serijo je z zadetkom zaključil Čepon. Olimpija je tekmo dobila, Železarji pa so kljub porazu pustili dober vtis. Vsekakor je napredek v igri viden, manjka pa le nekaj športne sreče. 

V ponedeljek se bodo boji zopet preselili v državno prvenstvo. Naši hokejisti se bodo na Bledu pomerili s tamkajšnjo ekipo HKMK Bled. Tekma se prične ob 19. uri.