Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla
Gledalcev: 600

HDD SIJ Acroni Jesenice – S.G. Cortina Hafro 3:4
(kazenski streli)

Kazenske minute: Jesenice 6, Cortina 10
Streli na gol: Jesenice 35, Cortina 25

0:1 Adami (Giftopoulos, De zanna R., 8′)
1:1 Hebar (Ankerst, Grahut, 21′)
1:2 Lacedelli (Tomasini, Bruneteau, SH1, 25′)
2:2 Seršen (Djumić, Šturm, PP1, 26′)
2:3 Pompanin (Cordiano, Zanatta, 31′)
3:3 Korošec (Djumić, Ankerst, 36′)
3:4 Bruneteau (PS, 65′)

Na zadnji domači oktobrski tekmi so se Železarji pomerili proti letos dokaj neugodni italijanski ekipi S.G. Cortina Hafro. Izenačeni ekipi sta v prvih minutah nakazali, da bosta igrali napadalno, odločala pa bo predvsem dnevna forma. Po 8. minutah igre je Kogovšek moral prvič po plošček v svojo mrežo. Strel Adamija je najprej ubranil, a je potem odbit plošček kapetan gostov vendarle spravil v gol. Italijanski hokejisti so nadaljevali s pritiskom na vrata Kogovška, obramba Jesenic pa je uspela prekiniti vse napade gostov. Na odmor so tako Železarji odšli z minimalnim zaostankom. Napotki Šivica med premorom so očitno delovali, saj so Železarji že po 53. sekundah nadaljevanja uspeli izenačiti. Lepo podajo Ankersta izza golom je izkoristil Hebar. V drugi tretjini so jeseniški hokejisti povsem prevzeli pobudo, pokazali pa so tudi več želje po zadetku. Vratar Valle da rin se je po strelih Brusa, Tomaževiča in Djumića izkazal z zanesljivimi obrambami. V 25. minuti se je na kazensko klop usedel Ronny De zanna, Jeseničani pa so imeli priložnost igre z igralcem več. Napaka vratarja Kogovška, ko je za svojim golom plošček podal na palico nasprotnika, je botrovala k novemu vodstvu gostov. Jeseničani so se po prejetem zadetku vendarle zbrali in uspeli izenačiti tudi z igralcem več. Uspešen je bil Seršen.

Razburljiva druga tretjina je prinesla še več zadetkov, na žalost domačih hokejistov pa tudi več napak. V 31. minuti je Cordiano streljal proti vratom Kogovška, ta je plošček odbil samo do Pompanina, ta pa je svojo ekipo popeljal do novega vodstva. Po še enem prejetem zadetku, je trener Šivic zamenjal vratarja. V igro je vstopil Avsenik. Železarji so vse moči usmerili v izenačenje. S trdno voljo in trmo jim je to tudi uspelo. V 36. minuti je strel Djumića vratar gostov odbil, do ploščka pa je prišel Korošec in zadel. V zadnji tretjini so Jeseničani prevladovali, ustvarili so si kar nekaj lepih priložnosti za vodstvo, a jim tokrat odličnega vratarja gostov do konca rednega dela tekme ni uspelo več premagati. Sledil je podaljšek, v katerem bi Železarji tekmo lahko zaključili, a sta bila Svetina in U. Sodja pri strelih premalo natančna. Tekmo so odločili kazenski streli. Loterijo je z zadetkom odločil Bruneteau. Železarji so osvojili le točko, morda bi si glede na prikazano igro zaslužili vse tri. A v hokeju so pomembni zadetki.

V soboto je nova tekma, zagotovo veliko težja. Čaka nas že 500. večni derbi. Vse navijače Železarjev vabimo v Tivoli v čim večjem številu. Naj bo Tivoli obarvan rdeče! Tekma se prične ob 17.30 uri.