EC KAC II – HDD Sij Acroni Jesenice 3:6
Stadthalle Klagenfurt, gledalcev 197

Sodniki: Fichtner, Lendl, Holzer, Markizeti

Streli na gol: KAC 19, Jesenice 31
Kazenske minute: KAC 10, Jesenice 8

Strelci:
0:1 Pance (Bašič, Tavželj, 3′)
0:2 Paradis (Rodman, Pem, PP1, 6′)
0:3 Stojan (Pance, Čimžar, 24′)
1:3 Kompain (Nickl, Ploner, 25′)
2:3 Steffler (Nickl, 33′)
2:4 Čimžar (Bašič, Gagnon, 48′)
2:5 Kalan (Tavželj, Brus, 50′)
2:6 Sodja J. (Svetina, Gagnon, 56′)
3:6 DiCasmirro (59′)

 

Po sobotni domači zanesljivi zmagi, so se Železarji tokrat odpravili v bližnji Celovec, kjer jih je čakala mlada ekipa Celovca, okrepljena z nekaterimi mladeniči, ki dobivajo vedno več priložnosti tudi v ligi EBEL. Trener Rodman je imel na voljo skorajda popolno postavo, manjkali so Korošec, ki je že pričel s treningi, Tomaževič in vratar Saunders. Mesto med vratnicama je tako dobil Kogovšek. Tekmo so bolje pričeli naši hokejisti, ki so z agresivno igro hokejiste KAC-a prisilili v napake. Po eni izmed takšnih napak je v 3. minuti srečanja zadel Pance. V 5. minuti je prišlo do prve izključitve na strani domačih. Na kazensko klop je sedel Duller, prednost igralca več pa je izkoristil Paradis in postavil izzid prve tretjine.

Zadetek Nejca Stojana na pričetku druge tretjine je dal slutiti, da bodo Železarji tekmece odpravili brez večjih težav. Po dveh dokaj hitro prejetih zadetkih in znižanju prednosti na samo en zadetek, je trener Rodman svojim varovancem na klopi dal vedeti, da ni zadovoljen z igro v drugem delu tekme. Hokejisti Jesenic so se vendarle zbrali, po zadetkih Čimžarja in Kalan pa je prednost zopet narasla na dva zadetka. V 56. minuti je svoj prvi zadetek v letošnji sezoni Alpske lige dosegel še Jaka Sodja in s tem samo še potrdil zmago Železarjev, katere pa niti zadetek DiCasmirra v zadnji minuti tekme ni mogel več ogroziti.

Današnji dan je za jeseniške hokejiste namenjen počitku, že jutri pa se pričnejo priprave na sobotno tekmo proti ekipi Fassa, ki je trenutno na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Drugega kot nove tri točke ne pridejo v poštev.