Le 2 dni po veliki zmagi na derbiju, čaka Jeseničane nov težek test. V dvorani Podmežakla bo jutri ob 18. uri gostovala ekipa HC Pustertal Wölfe. Ekipo, polno italijanskih reprezentantov in kvalitetnih tujih hokejistov, Železarji v letošnji sezoni še niso premagali. Obe tekmi rednega dela sta se končali z zmago italijanske ekipe. Ekipo je pred kratkim prevzel finski strokovnjak Petri Mattila in jo popeljal do tretjega mesta po rednem delu. Še kako živ je spomin na lanskoletne polfinalne boje teh dveh ekip, kjer smo gledali odličen “playoff” hokej. Obe ekipi sta od takrat doživeli nekaj kadrovskih sprememb, jeseniška celo nekaj več. Najboljši strelec Pustertala je v letošnji sezoni postal kanadski napadalec Jack Lewis, ki je v rednem delu dosegel 43 točk, sledi pa mu še njegov rojak Massimo Carozza. Obramba Jeseničanov bo morala biti pozorna tudi na napadalca Petra MacArthurja in Brandona McNallyja, ki spadata med najboljše igralce Alpske lige. Omeniti velja tudi nekatere igralce z italijanskim potnim listom. Raphael Andergassen, Max Oberrauch, Tomasso Traversa, Danny Elliscasis, Armin in Roland Hofer ter izkušeni Armin Helfer bodo predstavljali veliko nevarnost za jeseniška vrata. Za čim manj zadetkov v svoji mreži bo skrbel vratar Colin Furlong, ki je bil po odstotku obramb celo najboljši vratar lige.

Jeseniški trener Mitja Šivic je v letošnjem letu uspel preroditi svojo ekipo, pozna pa tudi recept za zmago na jutrišnji tekmi: “Pustertal je zagotovo ekipa, ki ima veliko dobrih posameznikov. Tako kot mi, so tudi oni včeraj zabeležili zmago. Naša samozavest je visoka, za seboj imamo kar nekaj zaporednih zmag. Jutri bomo osredotočeni predvsem na svojo igro, določene stvari pa bo potrebno popraviti. Pozorni bomo morali biti v igri z igralcem več in igralcem manj. Želim si, da bomo tudi drsalno veliko boljši kot na včerajšnjem derbiju. Mogoče se nam je malo poznalo to, da smo bili 14 dni brez tekem in smo bili še malo zaspani. Fantje bodo na ledu morali prikazati to kar smo, našo identiteto. Če se nam zadeve poklopijo, lahko pričakujemo novo zmago.”

Tekma se v hramu jeseniškega hokeja prične ob 18. uri. Zaradi pričakovane gneče navijače naprošamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno, vstopnice pa si lahko zagotovijo tudi na vseh bencinskih servisih Petrol ter na blagajni pred dvorano. Odprto bo tudi stojišče. Še vedno pa si lahko zagotovite paket vstopnic za vseh 5 domačih tekem naših Železarjev v razigravanju. Vstopnice so na voljo na spletni strani www.mojekarte.si, na bencinskih servisih Petrol in na blagajni pred jutrišnjo tekmo. Ker bo podpora domačih navijačev zelo pomembna, ima Mitja Šivic sporočilo tudi za vse navijače: “Po vseh teh zmagah se v garderobi čuti velika evforija. Kot vemo, so navijači vedno naš dodaten igralec in jih jutri pričakujem v velikem številu. Naši fantje si zaslužijo veliko podporo s tribun. Toliko želje in srca, kot ga dajo za jeseniški dres ti fantje, že dolgo nisem videl.”