Mesec oktober, v katerem so Železarji v Alpski ligi zaenkrat odigrali kar 5 domačih tekem, se počasi približuje koncu. S tem pa se končuje tudi akcija rožnatega oktobra. Jutri bodo naši hokejisti v domači dvorani odigrali še zadnjo tekmo v rožnatih dresih. Ob 19. uri bodo palice prekrižali z ekipo S.G. Cortina Hafro. Jeseniški hokejisti gredo v tekmo na krilih zadnje domače zmage proti Feldkirchu, ki so jo dobili s kar 4:0. Branilec jeseniškega moštva Nik Grahut je z zadnjo predstavo izredno zadovoljen: “Zadnjo tekmo smo odigrali praktično brez napake, prevladovali smo na igrišču in zasluženo ohranili 3 točke doma. Odločila je predvsem zbranost nas vseh, borba in preprosta igra. Če igramo tako, lahko premagamo vsakega nasprotnika v ligi.”

Cortina je zadnjo tekmo, ki jo je odigrala prot Fassi, izgubila z 1:2. Na Jesenice bo ekipa, ki jo vodi Giorgio De Bettin pripotovala brez napadalca Kevina Kinga, ki bo moral zaradi kazni počivati kar dve tekmi. Trener gostov bo tega kanadskega napadalca zagotovo pogrešal, saj gre za enega izmed najboljših članov italijanske ekipe. Na dosedanjih 8 tekmah je dosegel 10 točk. Železarji bodo velik poudarek morali dati tudi na napadalca Remyja Giftopoulosa in branilca Nicholasa Trecapellija, ki je nevaren predvsem v igri z igralcem več. V vratih bo po vsej verjetnosti pričel italijanski reprezentant Marco De Filippo. Gre za vratarja, ki v letošnji sezoni spada med najboljših 5 vratarjev v ligi, njegov odstotek obramb pa je kar 94,1. Kljub vsemu pa Nik Grahut pozna recept za zmago: “Jutri pričakujem še eno težko tekmo. Cortina je letos že dokazala, da gre za dobro ekipo. Recept za zmago pa ostaja enak kot na zadnji tekmi. Če smo mi pravi, nas ne more nihče premagati. Recept je torej borba do zadnje sekunde in preprosta igra.”

Železarjem bo seveda veliko lažje s pravo podporo s tribun. S prihodom na jutrišnjo tekmo boste podprli tako naše hokejiste, kot tudi našo akcijo osveščanja o raku na dojkah, saj bo klub 3€ od vsake prodane vstopnice podaril organizaciji Europa Donna.