HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 0:4
Dvorana Podmežakla, gledalcev 3.000

Sodniki: Ofner, Snoj, Bedynek, Durchner

Kazenske minute: Jesenice 16, Olimpija 8
Streli na gol: Jesenice 26, Olimpija 28

Strelci:
0:1 Chvatal (Kujavec, 3′)
0:2 Kranjc (Čepon, Mušič, 7′, PP1)
0:3 Koren (Mušič, Čepon, 22′, PP1)
0:4 Zajc (50′)

 

Sobotni hokejski derbi je v dvorano Podmežakla pripeljal približno 3.000 navijačev iz cele Slovenije. Gledalci so prvič na ledu lahko spremljali tudi najnovejšo okrepitev Železarjev, Philippa Paradisa. Visokorasli napadalec je zaigral v drugem napadu skupaj z Jako Sodjo in Urbanom Sodjo. Železarji so na krilih svojih navijačev tekmo pričeli napadalno in tudi prišli do nekaj priložnosti, a jim ploščka ni uspelo spraviti za hrbet Žana Usa. Dvorana Podmežakla je prvič obnemela že v 3. minuti, ko je Chvatal iz težkega položaja matiral Saundersa. Hokejisti Olimpije so svoje vodstvo podvojili v 7. minuti, ko je z močnim strelom vratarja presenetil Kranjc. Jeseničani so v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolje, a do resnejših priložnosti niso prihajali. Prvo tretjino so gostje končali z igralcem manj na ledu, izključen je bil Žiga Svete, Jeseničanom pa ni uspelo zadeti in so na odmor odšli z dvema zadetkom zaostanka. 

Med odmorom so se navijačem na ledu predstavili mladi upi jeseniškega hokeja. Selekcija U-8 je požela velik aplavz s tribun, mladi hokejisti pa so sploh prvič lahko izkusili igranje na derbiju pred tolikšnim številom navijačev. Na začetku druge tretjine so imeli Železarji lepo priložnost za zadetek, ko je U. Sodja sam zadrsal proti vratarju Olimpije, a je bil Us na mestu. V 22. minuti je na kazensko klop sedel Stojan, hokejisti Olimpije pa so prednost igralca več na najboljši možni način unovčili. Za 0:3 je zadel Gal Koren. V nadaljevanju so se priložnosti vrstile na obeh straneh, nekaj več energije v igri pa so vendarle pokazali gostje iz prestolnice. Preveč izključitev na jeseniški strani je gostom omogočalo kar nekaj priložnost, a jih do konca tretjine niso več uspeli izkoristiti. 

Izključitev kmalu po pričetku zadnje tretjine Zorka, je Jeseničanom vlivalo nekaj upanja na hiter zadetek. Streli niso našli poti v mrežo, sodniki pa so povsem regularen nalet Paradisa označili za prekršek za 2+2 minuti. Olimpija je tako imela igralca več na ledu. Odlično priložnost je v 48. minuti za Železarje zapravil Luka Kalan in rezultat je ostal nespremenjen. Tako kot na ledu, je boj potekal tudi na tribunah. Navijači obeh ekip so glasno vzpodbujali svoje hokejiste. Potem pa je prišla 50. minuta in nesrečen zadetek v mreži Saundersa, ki so si ga Železarji zabili kar sami. Slabe in nenatančne podaje domačih hokejistov so bile voda na mlin gostom. Odlično delo v vratih Olimpije pa je opravil tudi Žan Us, ki je uspel ubraniti vse priložnosti Železarjev, tudi tiste, ki bi jih v prejšnji sezoni zadeli. Na koncu pa nov poraz jeseniških hokejistov in povsem zaslužena, že 8. zaporedna zmaga Olimpije. Za najboljša igralca tekme sta bila izbrana Žan Us in Andrej Tavželj.

Kaj reči oziroma napisati ob takšni igri Železarjev? Več kot očitno je, da bo potrebno v igri nekaj spremeniti. Naše hokejiste v torek čaka še en težak test. Pomerili se bodo s trenutno prvouvršćeno ekipo HC Pustertal. Naslednja domača tekma pa bo v četrtek, ko v dvorano Podmežakla prihaja HC Gherdeina.