Včerajšnja tiskovna konferenca in poslikava zidu je naletela na zelo pozitiven odziv javnosti in navijačev jeseniškega hokeja. Tokrat je ta potekala v nekoliko bolj sproščenem vzdušju, pred enim izmed podhodov na Cesti maršala Tita, ki ga od včeraj naprej krasi prelepa poslikava po zaslugi navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice. Novinarske konference so se udeležili tudi župan Blaž Račič, predstavniki generalnega pokrovitelja Sij Acroni, celotna članska ekipa, mediji in drugi podporniki.

Tako trener Šivic kot kapetan Tavželj sta poudarila, da je letošnja ekipa zelo spremenjena in pomlajena, a to ne pomeni, da se za dres Jesenic na ledu ne bodo borili. Ravno nasprotno, ti fantje so po besedah trenerja zelo motivirani in bodo dres Jesenic predstavljali s ponosom, tako na kot tudi ob ledu. V svojem govoru je župan Račič poudaril izjemen pomen hokeja za mesto Jesenice. Pohvalil je tudi gesto navijaške skupine: “Ta akcija je dokaz več, da so Jesenice hokejsko mesto. Mislim, da so na ta način navijači pokazali, da hokej sprejemajo kot najpomembnejši šport na Jesenicah.Verjamem, da je to lepa popestritev našega mesta in si tudi želim, da bi te poslikave sprejeli tudi prebivalci. Na ta način bomo vsem, tudi zunanjim obiskovalcem pokazali, da smo hokejsko mesto.”

Trener Mitja Šivic ima s to mlado ekipo v letošnji sezoni jasne cilje: “Vsako tekmo, vsak trening moramo postati boljši. Šli bomo tekmo po tekmo. Kdorkoli nas bo premagal, se bomo na treningih trudili, da bomo naslednjo tekmo slavili mi. Zaupam v te fante in verjamem, da bodo na koncu za ta dres dali vse od sebe. Kam nas bo borba pripeljala ob koncu sezone, pa bomo še videli.”

Danes se v Kranju pričenjajo tudi boji za pokalno lovoriko. Članski ekipi HDD Sij Acroni Jesenice bodo družbo delale tudi ekipe HK Triglav Kranj, HDK Maribor, HK Slavija Junior, HD Hidria mladi, HK SŽ Olimpija in HK TRUE Celje. Pokal bosta odprli ekipi HK Slavija Junior in HK TRUE Celje, ki se bosta pomerili že ob 17.30 uri, večerna tekma pa bo pripadla ekipama HDD Sij Acroni Jesenice in HDK Maribor. Polfinale bo odigran v petek, v soboto ob 20. uri pa bo odigrano še finale.

Zadnji dve pripravljalni tekmi so Železarji odigrali odlično, z igro in pristopom pa je bil zadovoljen tudi trener Šivic: “Če pogledamo obe tekmi, smo bili precej boljši. V Gardeni smo slabše začeli, a smo v nadaljevanju ujeli naš ritem. Bili smo zelo solidni v obrambi, izkoriščali smo svoje priložnosti, Žiga (Kogovšek) je bil v golu zelo zanesljiv. Kar se tiče tekme v Zell am Seeju smo začeli dobro, proti koncu pa nekoliko popustili, predvsem psihološko. V prihodnosti pričakujem, da tega ne bo. Na drugi tekmi smo izgledali že kot zelo resna ekipa. Zdaj nas čaka pokal Slovenije. Gremo tekmo po tekmo. Ledena ploskev v Kranju je nekoliko manjša, vse ekipe se bodo morale prilagoditi. V tem delu se sezona začenja zares in v Kranj ne gremo samo odigrat tekme, ampak gremo do konca. Zagotovo pa gremo tekmo po tekmo, ker če ni prave koncentracije, se hitro lahko kaj zalomi.”

TEKME HDD SIJ ACRONI JESENICE V POKALU:

Sreda, 4.9. ob 20.30 uri – četrtfinale
HDD Sij Acroni Jesenice – HDK maribor

Petek, 6.9. – polfinale
Sobota, 7.9. ob 20. uri – finale