Pokal Slovenije 2019, finale

HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 4:8

Strelci:
0:1 Ropret (Orehek, Pešut, 3′)
1:1 Šturm (Sodja U., PP1, 6′)
1:2 Jezovšek (Simšič, PP1, 9′)
2:2 Ankerst (Sodja J., PP1, 9′)
2:3 Koren (Rajsar, 11′)
3:3 Tomaževič (17′)
3:4 Gorše (Logar, PP1, 29′)
3:5 Sever (Planko, 34′)
3:6 Rajsar (Jezovšek, Logar, PP1, 38′)
4:6 Hebar (Urukalo, 40′)
4:7 Simšič (Chvatal, 47′)
4:8 Kujavec (Gorše, Brus, 53′)

Pričakovano finale Pokala Slovenije je v dvorano Zlato polje v Kranju pripeljalo približno 400 navijačev obeh ekip. Ob bučni podpori s tribun obema ekipama so srečanje bolje pričeli ljubljanski hokejisti. Prvi zadetek so dosegli v 3. minuti tekme, ko se je plošček nekoliko nerodno odbil od ograde, do njega je prišel Ropret in premagal nemočnega Kogovška v vratih. Vodstvo ni trajalo dolgo, le 3 minute kasneje je za Železarje izenačil Šturm. Gledalci so v prvi tretjini videli kar 6 zadetkov, jeseniški hokejisti pa so zapravili ogromno energijo s tem, ko so se kar trikrat znašli v zaostanku. Kljub temu jim je z veliko trme in borbe rezultat v prvih 20. minutah uspelo izenačiti. 

V drugi tretjini so hokejisti v belo zelenih dresih stopili na plin, v 38. minuti so po zadetkih Goršeta, Severja in Rajsarja vodili že s 3:6. Sredi druge tretjine so zaradi dima, ki ga je povzročila petarda, sodniki tekmo prekinili. V nadaljevanju so Železarji na vse pretege poskušali priti do izenačenja. V 40. minuti je nekaj upanja jeseniškim hokejistom z zadetkom vrnil Hebar, a je koncentracija zopet popustila. Do konca tekme so hokejisti Olimpije preko Simšiča in Kujavca zadeli še dvakrat in postavili končni izzid. Za boksarski vložek sta v 57. minuti poskrbela še Glavič in Čepon. Ljubljančani so z zmago ubranili lanskoletni naslov, Železarji pa bodo priložnost za zmago nad svojimi tekmeci iskali na naslednji tekmi. 

V torek, 10.9. bodo Jeseničani odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo. V dvorano Podmežakla prihaja Gherdeina. Na tekmi boste lahko kupili tudi sezonske vstopnice.