HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 5:2
Hala Tivoli

Strelci:
1:0 Chvatal (SH1, 10′)
1:1 Pance (Bašič, PP1, 10′)
2:1 Pešut (Čepon M., Simšič, 22′)
2:2 Gagnon (Čimžar, Tavželj, PP1, 33′)
3:2 Zajc (43′)
4:2 Zajc (Koren, Mušič, PP1, 50′)
5:2 Jezovšek (55′)

Železarji so drugo tekmo finala DP pričeli s prednostjo dveh zadetkov, ki so si jih priigrali na torkovi tekmi v domači Podmežakli. Tudi tokrat je mesto med vratnicama pripadlo Mattu Climieju, za katerega je bila to zadnja tekma v dresu Železarjev. Dobro napolnjena dvorana je bila odlična popotnica za vrhunsko hokejsko predstavo. Kljub dobri igri in pritisku na gol domačih hokejistov, so se Železarji že v 10. minuti znašli v zaostanku. Kljub temu, da so imeli prednost igralca več na ledu, svoje igre niso mogli razviti, hokejisti Olimpije pa so izkoristili napako Jeseničanov in premagali Climieja. Le nekaj sekund kasneje pa je lepo diagonalno podajo izkoristil Pance in izenačil ter svojo ekipo vrnil na 2 zadetka prednosti. Jeseniški hokejisti so nadaljevali z agresivnih pokrivanjem po celotnem igrišču, v napadu pa so si priigrali še nekaj lepih priložnosti, a jim vratarja Usa ni uspelo premagati. 

Tudi drugo tretjino so domači pričeli z zadetkom v mreži gostov. Po podaji Čepona je zadel Pešut. V vratih jeseniške ekipe je v nadaljevanju prišlo tudi do menjave vratarjev. Climieja je zamenjal Saunders. Zmaji so na krilih svojih navijačev zaigrali bolje, na čase je delovalo kot da imajo v svojih nogah nekoliko več svežine. V 33. minuti je novo priložnost z igralcem več izkoristil Gagnon in razveselil številne jeseniške navijače. Ko se je zdelo, da bodo Železarji vendarle uspeli zadržati dva gola prednosti, pa je prišla zadnja tretjina, v kateri so bili Jeseničani popolnoma neprepoznavni. Najprej je domače v vodstvo z lepim zadetkom popeljal Zajc, ta isti igralec je v 50. minuti izkoristil še številčno premoč na ledu, zadnji žebelj v krsto pa je s samostojnim prodorom in zadetkom za 5:2 dodal še Jezovšek. V zadnjih minutah tekme so Železarji poskušali rezultat znižati in izsiliti podaljšek, a jim je na koncu zmanjkalo nekoliko sreče, predvsem pa časa. 

Slavje v Tivoliju se je tako pričelo, hokejisti Olimpije pa so z letošnjo tretjo osvojeno krono presegli pričakovanja svojih navijačev. Našim hokejistom ni kaj očitati. Letošnja sezona je bila tako za njih, kot tudi za vodstvo izredno turbulentna, predvsem pa polna padcev in vzponov. Kaj bo prinesla prihodnost, pa bomo videli v naslednjih nekaj tednih.