Jutri bo v dvorani Podmežakla zopet praznik hokeja. Tekma, ki jo oboji navijači že težko pričakujejo. Po mnenju mnogih bo jutrišnji derbi eden izmed najbolj izenačenih v zadnjih dveh sezonah, obe ekipi pa bosta nastopili z vsemi najboljšimi hokejisti. Glede na trenutno stanje na lestvici bi lahko rekli, da je vloga favoritov malenkost na strani Olimpije. Železarji pa se vendarle nadejajo glasne podpore s tribun. Ravno glasni navijači so se velikokrat izkazali za tisti jeziček na tehtnici, z veliko podporo pa so Železarji v svoji dolgoletni zgodovini premagovali tudi na papirju močnejše ekipe.

Središče dogajanja pa ne bo samo hokej, v Podmežakli se obeta tudi pester spremljevalni program. Na začetku bo navijaška skupina Red Steelers Ultras Jesenice izvedla koreografijo, tekmo bo z metom prvega ploščka odprl eden izmed najboljših slovenskih nogometašev vseh časov, danes pa športni direktor NK Maribor, Zlatko Zahovič. Med prvim odmorom se bo s plesno drsalno točko predstavil Peška, priljubljeni voditelj Radia Gorenc, med drugim odmorom pa bomo izvedli PETROL SKILL CHALLENGE. Trije igralci HD Mladi iz selekcije U-12 se bodo pomerili v premagovanju ovir, zmagal pa bo tisti, ki bo z vsemi ovirami opravil v najkrajšem času.

Med samo tekmo bomo, kot je že v navadi, zbirali prispevke za društvo Žarek. Predsednica društva, gospa Ivanka Berčan je našo dobrodelno akcijo sprejela z navdušenjem. Za našo spletno stran pa je o delovanja društva povedala: “Društvo za delo z mladimi v stiski Žarek je nastalo na Jesenicah 15.1.2004. V vseh teh letih je razvilo dva programa, ki sta postala del mreže javnih socialnovarstvenih programov in sicer DNEVNI CENTER: NAJ MLADIH NE VZGAJA ULICA ter KOMUNA: SKUPNOST ŽAREK. V prvem programu skušamo pomagati otrokom in mladostnikom v razvojnem obdobju, da bi se zmogli spoprijemati s težavami, ki jih doživljajo in krepiti pozitivne življenjske veščine. V okviru vzgojno učne pomoči, druženja, raznih aktivnosti, ustvarjalnih dejavnosti in pogovorov se krepi občutek lastne vrednosti in pozitivne samopodobe. V programu komune Skupnost Žarek poteka zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog/alkohola. Skupnost deluje v Bitnjah pri Bohinjski Bistrici. V okviru sprejemnega centra na treh lokacijah: Jesenice, Bled, Radovljica, pa se srečujemo za pogovore in motiviranje odvisnikov ter njihovih svojcev. Potekajo tudi tedenske skupine na vseh treh lokacijah. Oba programa sta sofinancirana s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Fiha, 7 občin Zgornje Gorenjske in donatorjev. Zelo smo hvaležni HDD Jesenice za izvirno idejo, da bi zbirali sredstva za pomoč našim programom. V imenu vseh nas, ter vseh otrok, mladih, članov skupnosti, svojcev, se vam iskreno zahvaljujem za vašo pomoč. Želimo vam veliko uspeha pri vašem delu in veliko zmag. Držali bomo pesti za vas!”

Sponzor VIP prostora bo tokrat SLOVENSKI MED. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč bo po koncu tekme najboljšima igralcema obeh ekip podaril tudi nagradi.

Tekma se prične ob 19. uri, vse navijače naprošamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno, karte pa si lahko kupijo na vseh prodajnih mestih Petrol, na www.mojekarte.si ali na blagajni pred dvorano.

Še vedno pa si lahko zagotovite vstopnice za prihajajoče 3 tekme po znižani ceni. Več o tem pa na https://www.mojekarte.si/si/hdd-sij-acroni-jesenice-paket-treh-tekem-olimpija-pustertal-vipiteno/paketi-1116013.html?fbclid=IwAR3dQjzWrJgsETEAQpL1VXl5CdPq3PJc-ZtV1bThx9U31-_n5nVpgz-Ylzs

Jutri vse poti vodijo v hram Železarjev, dvorano Podmežakla!