Družba SIJ Acroni je z jeseniškim hokejem tesno povezana, z Železarji jo povezuje jeklena volja že častitljivih 70 let. Zato so se v letošnjem letu odločili, da sprejem štipendistov družbe SIJ Acroni organizirajo malce drugače … Štipendiste so povabili v športno dvorano Podmežakla na doživetje »jeklene volje« v živo – na navijanje na tekmi Alpske hokejske lige, kjer so se hokejisti HDD SIJ Acroni pomerili z ekipo EK Zeller Eisbären.

Na sprejemu je štipendiste pozdravil
Igor Smolej, direktor proizvodnje SIJ Acroni, ki je v uvodni predstavitvi družbe povedal: »Družba SIJ Acroni, specializirana za jekla z visoko dodano vrednostjo, zaseda položaj vodilnega proizvajalca debele nerjavne pločevine v EU. Letno izdelamo preko 300 000 ton jekla, naše jeklo pa najdemo v gradbeništvu, jedrski, naftni, avtomobilski industriji … po vsem svetu. Proizvodnja jekla je danes zelo daleč od predstav, ki jih imamo iz preteklosti. SIJ Acroni je danes tehnološko napredno podjetje, ki ponuja številne priložnosti za mlade in spodbuja karierni razvoj.«

Družba SIJ Acroni, ki s cca 1.400 zaposlenimi velja za največjega zaposlovalca na Gorenjskem, je v letošnjem letu razpisala mesta 36 štipendistov – 23 srednješolcev je vpisanih v srednješolske programe, 13 pa v študijske programe. Štipendije razpisujejo za programe strojne, elektro in metalurške smeri, štipendistom pa omogočajo opravljanje prakse, počitniško delo, izdelavo projektov ter zaključnih in diplomskih nalog.

Na dogodku so si štipendisti družbe SIJ Acroni za ogrevanje ogledali kratki viralni video Jeklena volja, ki je bil izdelan ob 70-letnici HDD SIJ Acroni Jesenice z navdihujočim sporočilom, da je z jekleno voljo mogoče doseči vse. Video je že uspešno zaokrožil po družabnih omrežjih, ogledate si ga lahko tudi na naši spletni strani.

Vrhunec dogodka pa je bilo seveda navijanje. Štipendisti, opremljeni z navijaškimi šali HDD SIJ Acroni Jesenice so se pri navijanju očitno zelo dobro odrezali, saj so Železarji gladko zmagali tekmo s 4:1. Razpoloženje je bilo več kot odlično, po koncu tekme je sledilo še fotografiranje z zmagovalci.

SIJ Acronijevi štipendisti pa tudi ta dan niso počivali – pridružili so se ogledu proizvodnje družbe SIJ Acroni na Dnevu odprtih vrat GZS.