Prvi teden priprav na novo sezono je za nami. Trener Šivic je svojo novo ekipo do sedaj že dodobra spoznal, pred dnevi pa so skupaj tudi prvič stopili na led Podmežakle, kjer se pripravljajo na dolgo sezono. Veliko pa ima dela s pripravo na novo sezono tudi ekipa, ki skrbi za vse zadeve, ki niso direktno povezane s treningi in fizičnimi pripravami. V naslednjem tednu se bo pričela prodaja sezonskih vstopnic, že sedaj pa je jasno s kom se bodo Železarji pomerili na pripravljalnih tekmah.

Prvi nasprotnik naše pomlajene ekipe bo Dunaujvarosi Acelbikak. Gre za ekipo, ki igra v madžarski Erste ligi in se je v teh poletnih mesecih okrepila s kar nekaj tujimi, predvsem kanadskimi hokejisti. Vratar Garret Hughson (KAN), branilca Grant Baker (KAN) in Nico Vuorijärvi (FIN) ter napadalci David Mazurek (KAN), Peter Nemeth (MAD) in Alexander Pettersson (ŠVE) so igralci, ki so nam nekoliko nepoznani, a bodo v prihodnji sezoni ključni igralci madžarske ekipe, ki po rezultatskem neuspehu v lanski sezoni zagotovo pričakuje boljši štart v sezono. 

Kmalu zatem se bodo Železarji udeležili že tradicionalnega turnirja na Bledu, kjer se bodo v četrtek 22.8. pomerili z mlado ekipo reprezentance Slovenije, v soboto 24.8. pa bodo odigrali prvi derbi v novi zasedbi. V nedeljo bodo potem igrali za 1. ali 3. mesto na turnirju. Poleg omenjenih treh ekip, bodo na 16. mednarodni poletni hokej ligi sodelovale tudi ekipe HC Grenoble (FRA), Fehervar AV19 (MAD) in Villach SV (AVS). 

Sledi skok k italijanski ekipi HC Gherdeina, ki se je v letošnji sezoni konkretno okrepila. Glavni trener Erwin Kostner je v ekipo pripeljal izkušenega češkega branilca Ondreja Nedveda, finskega branilca Mikaela Kurkija ter napadalca Brada McGowana in Matta Wilkinsa. Turnejo gostujočih tekem bodo Železarji zaključili v soboto 31.8., ko se bodo pomerili proti še eni ekipi iz Alpske lige. Palice bodo prekrižali z novo ekipo Jureta Sotlarja, EK Zeller Eisbären. Za omenjeno ekipo igra kar nekaj izkušenih hokejistov, med njimi tudi slovenski branilec Maks Selan, Martin Oraže ter povratnik v Alpsko ligo, finski napadalec Tomi Wilenius. Za konec pa se bodo pred domačimi navijači v dvorani Podmežakla zopet pomerili z ekipo HC Gherdeina.

Naše mlade Železarje čakajo dokaj težke tekme, katerih namen bo predvsem osvojiti taktične zamisli trenerja Šivica in uigravanje ekipe, ki bo v sezoni 2019/2020 s ponosom nosila rdeči dres Železarjev.