Po včerajšnji zmagi ljubljanske Olimpije na šesti tekmi finala Alpske lige, so sedaj znani tudi dokončni termini tekem finala DP. Hokejisti Jesenic in Olimpije se bodo pomerili v dveh tekmah, po  nekakšnem nogometnem sistemu, zmagal bo boljši po rezultatih iz obeh tekem. Prva tekma bo odigrana na Jesenicah, druga pa v Ljubljani. Eden izmed največjih adutov Železarjev bo prav zagotovo odlični napadalec Tadej Čimžar, ki se po poškodbi vrača v staro formo. Tadeja smo prosili za kratek intervju, v katerem smo se dotaknili tudi polfinalnih bojev in pa finala DP.

Tadej, kako se je bilo po času odsotnosti vrniti nazaj na led? Je bilo zaradi polfinalnega vzdušja težje pasti nazaj v tekmovalni ritem?
“Zelo težko se je bilo vrniti po poškodbi, kajti ves čas odsotnosti sem strogo počival. Fizične aktivnosti skoraj da ni bilo, razen kratek sprehod, tako da je bila vrnitev izredno težka. Polfinalne tekme so bile na zelo visokem nivoju in imel sem kar nekaj težav s samo kondicijo oziroma izgubo moči.”

Kako si ti sam doživljal letošnjo polfinalno serijo?
“Mislim, da še nisem igral tako izenačene serije, kot je bila ta s Pustertalom. Bilo je intenzivno, tekme so si sledile zelo hitro, tako da časa za regeneracijo praktično ni bilo, obenem pa smo igrali na krilih izjemnih navijačev, ki so nas spremljali tudi na gostovanju. Serija je bila namreč izjemna, tako s taktičnega vidika, kot samega nivoja hokeja. Na žalost pa nam je zmanjkalo nekaj športne sreče, da bi se uvrstili v veliki finale.”

Že nekaj let si član Železarjev. Lahko podaš oceno kako se je letošnja polfinalna serija razlikovala od preteklih?
“Osebno sem bil zelo razočaran po porazu s Pustertalom, kajti že 3. leto zapored smo obtičali v polfinalu. V letošnji turbolentni sezoni smo doživeli marsikaj, zato mislim, da je bila garderoba v končnici zelo povezana, igrali smo z navdihom – vsi za enega, eden za vse. Sezona ni šla v pravo smer in na koncu smo pristali na 8. mestu ter dodatnimi boji za končnico. V primerjavi s polfinali iz preteklih let, kjer smo v samo končnico prišli kot favoriti, se letošnji polfinale prav gotovo zelo razlikuje.”

Hokejski privrženci so bili priča pravemu preobratu v letošnji sezoni. Zadnje dva meseca bi lahko rekli, da sploh ne gre za isto ekipo. Kaj se je spremenilo?
“Do sprememb je prišlo že v decembru s prihodom Marcela Rodmana, vendar je z njim prišlo tudi kup sprememb na prav vseh področjih, tako da smo se nekaj časa prilagajali na vse skupaj. Potem pa je prišel februar, ko še nismo bili videti suvereno, ampak smo že kazali nekakšno podobo, katero je trener zahteval od nas. To igro sedaj še nadgrajujemo in postajamo boljši iz dneva v dan.”

Trenutno še vedno poteka finale Alpske lige. Vas pa čaka še boj za zvezdico in naziv najboljšega v Sloveniji. Ste s pripravami že pričeli?
“Takoj po zaključku v Alpski ligi smo se na kratko odpočili, potem pa začeli z zelo intenzivnimi treningi, saj samo tako lahko zadržiš pravo hitrost in formo v času, ko čakaš na datum pričetka finala državnega prvenstva.”

So priprave na večnega rivala kaj drugačne, kot so bile priprave na ostale tekmece?
“Ne, mi vsakega nasprotnika spoštujemo in se na tekme pripravljamo po nekako enakem ritualu.”

Podpora navijačev je bila v končnici fantastična, kako fantje občutite to?
“Polna dvorana je za vsakega izmed nas dodatna motivacija, posebno na Jesenicah, kjer navijači pripravijo peklensko vzdušje. Nekaj najlepšega je igrati pred veliko in glasno množico, kot je na Jesenicah.”

Bi za konec rad kaj sporočil našim zvestim navijačem?
“Našim zvestim navijačem sporočam, da bomo naredili vse za novo zvezdico, obenem pa bi jih povabil, da napolnijo Podmežaklo do zadnjega kotička. STE NAŠ 6. IGRALEC NA LEDU!”

  1. TEKMA FINALA DP: Dvorana Podmežakla, torek 23.4.2019 ob 19. uri
  2. TEKMA FINALA DP, Hala Tivoli, četrtek 25.4.2019