6. marca smo objavili novico, da se bodo vse tekme četrtfinala Alpske lige prestavile, nekaj dni kasneje pa je bilo jasno, da se je hokejska sezona tako na Jesenicah, kot v ostalih klubih, ki so del Alpske lige, končala brez zmagovalca. Koronavirus se je v nekaj tednih razširil praktično po celem svetu, dotaknil pa se je tudi življenj Slovenk in Slovencev. Športno in družabno življenje sta se ustavila, posledice pa bodo čutili praktično vsi športni klubi v Sloveniji. Kakšne bodo te posledice, bo verjetno znano v prihodnjih mesecih, dejstvo pa je, da jim ne bo mogel uiti niti naš hokejski klub. 

V teh dneh, ko nas večina čas preživlja doma, pa so virusu vsakodnevno izpostavljeni predvsem zdravstveni delavci, policisti, gasilci in ostali, ki si zaradi narave svojega dela ne morejo privoščiti, da bi se zaprli med zidove svojega doma. Njihovo delo je odgovorno in vsakodnevno rešuje življenja mnogih. Zato je še toliko bolj pomembno, da spoštujemo njihova žrtvovanja in če je le možno ostanemo doma. Ob vseh težavah, ki jih je v naša vsakodnevna življenja prinesel virus, velikokrat pozabljamo, da so predvsem zaposleni v bolnišnicah in zdravstvenih domovih za ceno reševanja življenj zapustili svoje družine. 

V našem klubu smo zaradi nedavnih dejanj izjemno ponosni na člane naše navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice in na našega sponzorja Gostilnico in pizzerijo Chilli. Člani navijaške skupine so najprej nasproti SB Jesenice obesili transparent v podporo vsem zdravstvenih delavcem, danes pa so skupaj z Gostilnico in pizzerijo Chilli zdravnikom in medicinskim sestram dostavili kar 30 pic. Vsekakor je bila to gesta, ki si zasluži vse spoštovanje in je hkrati tudi dokaz, da je kljub težkim časom čut za sočloveka na Jesenicah še vedno prisoten. Upamo, da bosta ti dve potezi navdihnili še koga, člani hokejskega kluba pa se jim bomo s podobno potezo pridružili že kmalu in se s tem zahvalili zdravstvenemu osebju SB Jesenice. 

Ena ekipa, eno srce!