Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 1:0

Kazenske minute: Jesenice 20, Olimpija 37
Streli na gol: Jesenice 31, Olimpija 27

1:0 Hebar (Tomaževič, Svetina, 48′)

Tekme v razigravanju gredo počasi h koncu, pogled na lestvico pa kaže, da imajo Železarji še dokaj lepe možnosti, da si priborijo mesto med prvimi štirimi ekipami. Zmaga na derbiju je bila zato skorajda nujna. Olimpija je na Jesenice prišla nekoliko oslabljena, trener Polončič ni mogel računati na kar 5 igralcev. Na drugi strani so pri Jeseničanih manjkali Seršen, Glavič in Poklukar. Gostujoči hokejisti so v prvih minutah pokazali precej nervoze, v prvi tretjini so si priigrali kar 12 kazenskih minut. Kljub temu, da so Železarji večino časa igrali z igralcem več na ledu, jim igra ni stekla. Še najbližje zadetku je bil Sodja, a je njegov strel Us ubranil. Gostje so se v nadaljevanju vendarle zbrali, Jeseničani pa so nadaljevali z napadalno in agresivno igro. Kljub boljšemu razmerju v strelih, v prvih dvajsetih minutah zanesljivega Usa niso premagali.

Drugo tretjino sta ekipi pričeli z veliko želje po prvem zadetku. V 22. minuti sta bila zaradi grobosti izključena Širovnik in Čepon. Gostje iz Ljubljane so nekaj minut kasneje preko Jezovška zapretili, Kogovšek pa je bil zopet zelo zanesljiv. Tekmo so zaznamovale številne izključitve na obeh straneh, ekipi sta pridelali skupno kar 57 kazenskih minut. Številni navijači na tribuni Podmežakle so z glasnim vzpodbujanjem svoji ekipi dali prepotrebno energijo. Jeseničani so tempo stopnjevali iz minute v minuto, strela Jaka Sodje in Hebarja pa nista našla poti v mrežo Usa. Na ledu Podmežakle so navijači lahko gledali dober derbi, poln akcij, strelov, odličnih obramb obeh vratarjev, manjkalo pa ni niti boksarskih vložkov. V zadnji tretjini je domačo ekipo kar dvakrat rešila vratnica, ki sta jo zadela Čepon in Logar. Bolj je šla tekma h koncu, več je bilo nervoze na tribuni. V 47. minuti pa smo končno dočakali prvi zadetek na tekmi. Akcijo je v svoji obrambni polovici pričel Crnović, ki je podal do Svetine, ta pa je plošček pripeljal v napadalno tretjino, podal do Tomaževiča, ki je z lepo diagonalno podajo našel prostega Hebarja. Žan Us je napadalca Jesenic poskusil ustaviti, a ga je ta z lepo potezo preigral ter plošček poslal v prazni del mreže. Navdušenje na tribuni je bilo nepopisno. Igralci Olimpije so po prejetem zadetku pritisnili in Jeseničane prisilili v nekaj napak, ki pa na srečo niso bile usodne. V 58. minuti je svoja vrata zapustil tudi Us, gostje pa so z dvema igralcema več na ledu poskušali rezultat izenačiti. Obramba s Kogovškom na čelu je pritisk zdržala in veselje na tribunah se je lahko pričelo.

Za najboljšega igralca domače ekipe je bil izbran vratar Kogovšek, hokejisti Jesenic so po končani tekmi za svojo navijaško skupino Red Steelers Ultras Jesenice pripravili posebno presenečenje. V čast njihove 30. letnice so jim podarili novo zastavo, s pomočjo katere bodo tudi na prihajajočih tekmah pomagali našim Železarjem do novih zmag. Zadnjo tekmo razigravanja bodo naši hokejisti odigrali v sredo, ko odhajajo k trenutno vodilni ekipi HC Pustertal. V primeru ponovne zmage lahko Železarji računajo na uvrstitev med prve štiri ekipe, kar bi bilo po svoje nova velika senzacija jeseniške ekipe.