HDD Sij Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe 2:3
Dvorana Podmežakla, gledalcev 3.450

Sodniki: Fichtner, Ofner, Cristelli, Bärnthaler

Kazenske minute: Jesenice 6, Pustertal 8
Streli na gol: Jesenice 36, Pustertal 28

Strelci:
0:1 T. Virtala (Traversa, Hofer, 28′)
1:1 Glavič (Sodja U., Korošec, 34′)
1:2 Andergassen (Corbett, A. De lorenzo meo, 37′)
2:2 Bašič (Gagnon, Pance, PP1, 56′)
2:3 Helfer (Corbett, Berger, 60′)

Včerajšnji polfinalni dvoboj zelo izenačenih ekip je v dvorani Podmežakla spremljalo skorajda 3.500 navijačev, ki so pripravili odlično vzdušje. Železarji še vedno ne morejo računati na pomoč Luke Kalana. Pričetek tekme je bil obetaven. Jeseniški hokejisti so z agresivno igro prisilili goste k branjenju, pripravili pa so si kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, ki pa so na žalost ostale nerealizirane. V 15. minuti sta si zaradi grobosti kazni prislužila Avsenek in Brunner. V prvi tretjini gledalci zadetka niso videli, je pa igra Železarjev obetala.

Povsem drugo sliko pa smo gledali v drugi tretjini. Gostje so bili nevarnejši in tekom tretjine zadeli tudi vratnico. Manjšo neodločnost jeseniške obrambe pa so izkoristili v 28. minuti, ko je bil pred golom najbolj spreten Virtala. Jeseničani so v nadaljevanju nekoliko bolj pritisnili in nekaj minut kasneje tudi izenačili. Zadel je Glavič. Preveč napak v obrambi je botrovalo k priložnostim gostov, nekajkrat pa se je z obrambo izkazal tudi Matt Climie. V 37. minuti je glasno Podmežaklo z zadetkom utišal še Andergassen, Jeseničanom pa je zmaga polzela iz rok. Upanje je svoji ekipi v 56. minuti z izenačujočim zadetkom prinesel Bašič, a se je 16 sekund pred koncem tekme zgodilo nepredstavljivo. Gostje so še tretjič na tekmi premagali Climieja in domov odnesli prepotrebno zmago.

Naši hokejisti so tako zapravili lepo priložnost za uvrstitev v finale Alpske hokejske lige, serija pa je sedaj izenačena na 2:2. Jutri ob 20h bo v Brunicu zadnja in hkrati odločilna tekma. Zmagovalec si bo zagotovil finale, kjer jih čaka ekipa Olimpije. Železarji se ne bodo predali, zopet pa bodo imeli bučno podporo svojih navijačev.

Kdor si želi ogledali tekmo v Brunicu, se lahko prijavi na gostovanje in sicer na številki 040-153-009 ali preko email rsuj04@gmail.com. Karta in prevoz staneta 30€, prijave pa se sprejemajo do jutri do 14. ure. Odhod izpred dvorane bo ob 15.30 uri.

VRHUNCI TEKME (HokejTV.si):