Železarji z jutrišnjo večerno tekmo nadaljujejo niz oktobrskih domačih tekem v Alpski ligi. Po zadnji zmagi nad ekipo Vienna Capitals Silver bodo tokrat palice prekrižali s HC Gherdeino. Proti jutrišnjemu nasprotniku so jeseniški hokejisti pred pričetkom sezone odigrali že 2 tekmi, obe pa so tudi dobili. Ob koncu avgusta, ko sta se ekipi pomerili v Gardeni so Železarji zmagali z rezultatom 0:2, nekaj dni kasneje pa so v Podmežakli obračun dobili s 5:2. Jutrišnja tekma bo zagotovo drugačna, obe ekipi sta v polnem tekmovalnem pogonu, igralci pa so tudi veliko bolj uigrani. Italijanska ekipa trenutno zaseda 13. mesto na lestvici in ima le 2 točki manj od jeseniške ekipe. Na petih odigranih tekmah so z zmago presenetili kar dve favorizirani ekipi. Na drugi tekmi sezone so s kar 8:3 premagali Asiago, na zadnji pred nekaj dnevi pa so z 0:2 premagali EHC Lustenau. 

Na vseh dosedanjih tekmah je branil vratar Jacob Smith. Gre za vratarja, ki je v odlični formi in je tudi v samem vrhu po odstotku ubranjenih strelov. Na lestvici strelcev so visoko uvrščeni tudi Michael Sullmann, ter napadalca Matt Wilkins in Bradley McGowan. Na te hokejiste bodo morali naši Železarji še posebej paziti, popraviti pa bodo morali tudi svojo igro z igralcem več. Do nove zmage bodo prišli samo z disciplinirano igro v obrambi ter boljšo realizacijo v napadu. 

Jutrišnjo tekmo bomo pričeli z minuto molka v spomin nedavno preminulemu vratarju Kitzbühela Florianu Jannyju. Odprto bo samo sedišče, vstop v dvorano pa ne bo več možen z voucherjem, zato si pred pričetkom tekme priskrbite svoje sezonske vstopnice. Naši hokejisti bodo nadaljevali z akcijo ozaveščanja ljudi proti boju z rakom na dojkah. V ta namen bodo tudi jutri igrali v rožnatih dresih, ki si jih lahko kupite na dražbi, ki poteka na Facebook strani HDD SIJ Acroni Jesenice.